От 31 май се възстановяват присъствените занимания в училищата за всички

...
От 31 май се възстановяват присъствените занимания в училищата за всички
Коментари Харесай

Учениците от 5 до 11 клас с присъствени занятия от 31 май

От 31 май се възвръщат присъствените занимания в учебните заведения за всички възпитаници от пети до единадесети клас. Това става според заповед на министъра на опазването на здравето от 18 май, оповестяват от Министерството на образованието и науката.

В учебните заведения ще продължат да се ползват към този момент въведените противоепидемични ограничения за стерилизация и носене на персонални защитни средства. Както до момента, ще се лимитират контактите сред обособените паралелки и класове. 

При нараснала заболеваемост измежду възпитаници или учители шефовете могат да оферират прекосяване към образование от разстояние в електронна среда. Това предложение би трябвало да е авансово утвърдено от над 50% от родителите, в съгласие с публичния съвет и признато от педагогическия съвет на съответното учебно заведение. След привършване на тази процедура се уведомява районното ръководство на образованието. Предложението се изпраща до министъра на образованието и науката, който взима окончателното решение. Не е належащо позволение от министъра, когато по преценка на шефа към отдалечено образование минава обособена паралелка от учебното заведение.

Остава опцията със заявление родители да пожелаят децата им да продължат да се образоват в електронна среда и след 31 май. Срокът за прекосяване към образование от разстояние обаче ще се преценява с епидемиологичната конюнктура в учебното заведение. Тъй като присъственото образование е извънредно значимо за реализиране на заложените просветителни цели и социализацията на учениците, налага се по опция отдалечените занятия да не не престават повече от 10 образователни дни, прецизират от МОН. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР